Στην τελική ευθεία η σύνδεση ηλεκτρικού δικτύου με κατεχόμενα – Δυσκολίες στην τιμολόγηση για κινητή τηλεφωνία

Η σύνδεση του δικτύου ηλεκτρισμού μεταξύ των δύο κοινοτήτων προχωρεί κανονικά και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί η τεχνική εργασία στο σημείο της Ορούντας.

Στο δεύτερο σημείο σύνδεσης, εκείνο στην Αθαλάσσα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει ακόμη τεχνική εργασία που πρέπει να γίνει λόγω και γεωγραφικών δυσκολιών. Οι χρεώσεις θα γίνονται κανονικά με τα κόστη της ΑΗΚ και της τ/κ “αρχής ηλεκτρισμού”.

Ωστόσο, οι εργασίες για σύνδεση, δεν αναμένεται να πάρουν εις μάκρος. Όσον αφορά το θέμα της κινητής τηλεφωνίας, υπάρχουν δυσκολίες που αφορούν την τιμολόγηση και άλλα ζητήματα. Σημειώνεται πως τα ζητήματα αυτά συζητούνται στην αρμόδια Τεχνική Επιτροπή και η πολιτική απόφαση σε επίπεδο των δύο ηγετών λήφθηκε τέλος Μαΐου.

Στις 28 Μαΐου ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχαν συμφωνήσει σε πέντε βήματα, μεταξύ των οποίων η σύνδεση των δύο δικτύων ηλεκτρισμού “και να αρχίσουν να λαμβάνουν πρακτικά βήματα προς επίτευξη αυτού του στόχου” και πως θα ήταν επιθυμητή η διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας, δίδοντας οδηγίες στην Τεχνική Επιτροπή για οικονομικά και εμπορικά θέματα και τους εμπειρογνώμονες τους προς επίλυση αυτού του θέματος.