Στην Ολομέλεια το Ν/Σ για τους εγκλωβισμένους αγοραστές

Το νομοσχέδιο για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων συζητά σήμερα το απόγευμα η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία και αναμένεται ότι θα το ψηφίσει μετά το κλίμα συναίνεσης που επικράτησε στη συνεδρία των αρμόδιων Επιτροπών την Τρίτη.

Στην Ολομέλεια, όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, θα τεθεί τροπολογία του ΔΗΚΟ, που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να καταβάλουν τα μεταβιβαστικά τέλη με δόσεις, ενώ το ΑΚΕΛ δήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση νόμου για προστασία από εκποίηση των αγοραστών που έχουν καταβάλει άνω του 80% του οφειλομένου ποσού για το ακίνητό τους.

Με πρόνοια του νομοσχεδίου προστατεύονται από εκποίηση οι αγοραστές που έχουν αποπληρώσει πλήρως ή είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους για το ακίνητό τους, αλλά δεν έχουν πάρει τίτλο.

Για την πλειοψηφία των 48,000 περιπτώσεων για τις οποίες δεν έχουν ακόμα εκδοθεί τίτλοι, έχουν κινηθεί ή θα κινηθούν σύντομα οι διαδικασίες, για την όσο το δυνατό συντομότερη έκδοση τίτλου ιδιοκτησίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ