Στην Ολομέλεια οι κανονισμοί για δημοπρασίες

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση οδηγούνται το απόγευμα οι κανονισμοί για τις εκποιήσεις και η πρόταση νόμου του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Νίκου Κατσουρίδη, σε σχέση με τη διαδικασία δημοπρασίας ακινήτων.

Η πρόταση του κ. Κατσουρίδη προβλέπει, το δικαίωμα στον ενυπόθηκο οφειλέτη να συμμετέχει στη διαδικασία δημοπρασίας του ακινήτου.

Σύμφωνα, εντούτοις με τη Νομική υπηρεσία οι προτεινόμενες ρυθμίσεις, που απορρέουν από την συγκεκριμένη πρόταση νόμου, συγκρούονται με σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και συγκεκριμένα με το άρθρο 28.

Συγκεκριμένα τυχόν συμμετοχή του επηρεαζόμενου οφειλέτη στη διαδικασία δημοπρασίας, επισημαίνεται ότι παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης. Με αυτή τη νομική προσέγγιση φαίνεται να συμφωνεί και η τρόικα.

Οι κανονισμοί για τις εκποιήσεις και η πρόταση Κατσουρίδη αναμένεται να τεθούν στην πρωινή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, αναμένεται να θέσει στη σύσκεψη τους προβληματισμούς των διεθνών πιστωτών.

Το αποτέλεσμα των σημερινών αποφάσεων του κοινοβουλίου θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ολοκλήρωση της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής.