Στην Κύπρο το USS Mount Whitney – Η ναυαρχίδα του Έκτου Αμερικανικού Στόλου

Η ναυχαρίδα του Έκτου Αμερικανικού Στόλου, το USS Mount Whitney, θα αφιχθεί στην Κύπρο σήμερα Παρασκευή.

Το πλοίο θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Λεμεσού, ενώ το Αμερικανικό Ναυτικό και το Υπουργείο Άμυνας μαζί με τις Αρχές της Πολιτικής Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, «οικοδομούν τη διαρκή τους συνεργασία και προετοιμάζονται για την άσκηση έρευνας και διάσωσης μετά την επίσκεψη».

Συνεχίζοντας την παράδοση του Ναυτικού για κοινωνική υπηρεσία, «μέλη του πληρώματος του USS Mount Whitney θα προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Ίδρυμα Θεοτόκος για παιδιά με ειδικές ανάγκες και στον Σύνδεσμο Γονέων του Αγίου Λουκά για ενήλικες με ειδικές ανάγκες, αναλαμβάνοντας το βάψιμο κτηρίων και άλλες εργασίες συντήρησης».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του πλοίου, ο υποναύαρχος Thomas Reck και ο αντιναύαρχος James Foggo θα συναντηθούν με αξιωματούχους της κυβέρνησης και τοπικούς παράγοντες. Για να τιμήσουν τη στενή σχέση μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο αντιναύαρχος Foggo και η πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Kathleen Doherty θα παραθέσουν δεξίωση στο πλοίο. Το Mount Whitney κυβερνάται από τον πλοίαρχο Carlos Sardiello.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος