Στην Κύπρο του autostop και sleeping bag

Αναμένω το επόμενο τρίμηνο για να δω με βάση τις αφίξεις αλλά και τα χρήματα που ξοδεύθηκαν, αν τελικά, είναι προτιμότερο να έχουμε πολύ φτωχορουρισμό ή λίγο και χουβαρντά.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, οι αφίξεις τουριστών ήταν αυξημένες, σπάσαμε ρεκόρ μας είπε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας (σε σύγκριση με πέρσι), αλλά τα έσοδα… μειωμένα.

Είναι άραγε αυτό το είδος του τουριστικού προϊόντος που θέλουν μα διατηρήσουμε;

Ας μην ξεχνούμε ότι στον τουρισμό δώσαμε γη και ύδωρ ιδίως μετά το κούρεμα το 2013 με κίνητρα, τιμές χώμα και πολλά άλλα.

Καλώς , δε λέω, στόχος τότε μετά τον βομβαρδισμό της οικονομίας, ήταν να κρατήσουμε όσες περισσότερες κρατήσεις μπορούσαμε.

Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν και δυστυχώς συνεχίζονται με αυξητική τάση οι αφίξεις «φτωχών» τουριστών.

Όσο το κράτος δεν καταλαβαίνει ότι η τουριστική βιομηχανία για ν’ αναπτυχθεί σωστά χρειάζεται και τους σωστούς ανθρώπους, αυτούς που ξέρουν από τουρισμό τότε δεν θ’ αργήσει η εποχή με τα auto stop και το sleeping bag.

Αυτό που θα πρότεινα στους ειδήμονες που γέμισαν το νησί με τουρίστες που …σκέφτονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, είναι να προσλάβουν έναν ταβερνιάρη έναν ξενοδόχο έναν παγωτατζή της παραλίας έναν ταξιτζή κλπ.

Αυτοί οι απλοί άνθρωποι, οι επαγγελματίες στο είδος τους, είμαι βέβαιος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσουν τη λύση

Κρατίνος