Στην Κοφίνου μεταφέρονται οι Σύροι πρόσφυγες – Καλύτερες οι συνθήκες διαμονής

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου, όπου οι συνθήκες διαμονής είναι καλύτερες, μεταφέρονται αυτή τη στιγμή, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, από το Κέντρο Φιλοξενίας Κοκκινοτριμιθιάς, όπου διέμεναν, οι διασωθέντες πρόσφυγες κατά την πρόσφατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι “τούτο κατέστη εφικτό, μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες είχαν υποβληθεί και στις οποίες διαφαίνεται ότι οι διασωθέντες δεν πάσχουν από κάποια μολυσματική ή μεταδοτική ασθένεια, οπότε μπορούν να συνυπάρξουν, χωρίς πρόβλημα με τους εκεί διαμένοντες αιτητές ασύλου”.

Επίσης, λήφθηκαν υπόψη και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, με τη σκόνη στην ατμόσφαιρα, καθώς και το γεγονός ότι μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν και 35 παιδιά.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνεται τέλος, θα εξακολουθήσει να παρέχει όλη την απαραίτητη φροντίδα και τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στους διασωθέντες πρόσφυγες.