Στην εντατική ο Τομέας της Υγείας – Ελλείψεις στα φάρμακα και άνθρωποι να ξεψυχούν υπό το βλέμμα του κράτους

Σε όλα σχεδόν τα κράτη του Κόσμου  ο τομέας της υγείας αποτελεί προτεραιότητα , αποτελεί την κορωνίδα στις προσπάθειες των Κυβερνήσεων για την βελτίωση του. Γιατί με την υγεία δεν παίζει κανείς.

Στο δικό μας το κράτος όμως , οι προτεραιότητες είναι άλλες, είναι πως θα βγάλουμε το μάτι ο ένας του άλλου και πως θα επωφεληθούμε από τα κακώς κείμενα αντί να τα διορθώσουμε.

Ακόμα και στον ποιο ευαίσθητο ίσως τομέα, τον τομέα της υγείας , τα πολιτικά παιχνίδια μπαίνουν πάνω από το κοινό καλό.

Γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών που ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν συμβαίνουν.Ελλείψεις σε φάρμακα, με τους ασθενείς να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνο, πνευμονολογικές ή νευρολογικές παθήσεις δεν λαμβάνουν έγκαιρα τα φάρμακα τους, περιμένοντας με αγωνία μέχρι και έξι μήνες την Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών που σε αρκετές περιπτώσεις όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι δίνει αρνητική απάντηση.

Βλέπουμε ασθενείς να πεθαίνουν περιμένοντας τον γιατρό, να πηγαίνουν στα νοσηλευτήρια για μια εξέταση ρουτίνας και να μην βγαίνουν ποτέ από αυτά. Οι  νοσηλευτές και οι γιατροί  παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να επιτελέσουν λειτούργημα, με  την πολιτεία να γυρνά την πλάτη σε όλους, αφήνοντας στο έλεος του θεού δεκάδες ασθενείς.

Είναι καιρός κάποιοι να βρουν τις λύσεις γιατί οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι έρμαιο στα μικροπολιτικά τους παιχνίδια…

Στέλιος Χαραλάμπους