Στα χέρια της Αστυνομίας 62χρονος που παρίστανε τον δικηγόρο!

Υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, κλοπή από αντιπρόσωπο και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

Άνδρας, ηλικίας 62 ετών, από την Πάφο συνελήφθη σήμερα από την Αστυνομία ως ύποπτος ότι παρουσιάζονταν ως δικηγόρος και εισέπραττε χρήματα για ανύπαρκτες υπηρεσίες. Αύριο οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από γυναίκα, ηλικίας 32 ετών, από τη Ρουμανία, η οποία διαμένει το τελευταίο διάστημα στην Πάφο, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2013 μέχρι τον Ιούλιο 2015 παρέδωσε στον 62χρονο το ποσό των 11,000 περίπου ευρώ με σκοπό να της αποπληρώνει προσωπικά εντάλματα προστίμων και πρόστιμα της εταιρείας κατασκευών την οποία διατηρεί.

Στα τέλη του Ιουλίου του 2014 του ζήτησε να εισπράξει αποζημίωση από συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία για τροχαίο δυστύχημα που είχε η ίδια την 1η Ιουλίου του 2014.

Αφού πέρασε ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών, ο 62χρονος της είπε ότι η ασφαλιστική εταιρεία δεν συμφώνησε με το ποσό και είπε στην 32χρονη ότι θα κινηθούν με αγωγή.

Τον Ιούλιο του 2014 της ζήτησε επίσης το ποσό των 800 ευρώ για να της ιδρύσει νέα εταιρεία.

Από εξετάσεις που έγιναν, η Αστυνομία διαπίστωσε ότι κανένα ένταλμα δεν πληρώθηκε από τον 62χρονο, ούτε ιδρύθηκε καμία εταιρεία όπως του ζητήθηκε.

Επίσης σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα, η ασφαλιστική εταιρεία εξέδωσε επιταγή στο όνομά της για ποσό των 2.443 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο 62χρονος εκ μέρους της.

Επιπλέον κατόπιν πρόσθετων εξετάσεων στο δικηγορικό σύλλογο Πάφου διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος δεν είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του συλλόγου.

Αύριο ο 62χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.