Στα χέρια της Αστυνομίας οι δύο απατεώνες που έκλεψαν €20.000 από σπίτι ιερέα

Τους υπόπτους για τη ληστεία των 20 χιλιάδων ευρώ απο το σπίτι του ιερέα των Τρούλλων συνέλαβε η αστυνομία Λάρνακας.

Προκειται για μια  42χρονη γυναίκα και το 18χρονο γιο της που διαμένουν σε συνοικισμό της Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η μητέρα ήδη ανακρίνεται από την Αστυνομία και αναμένεται ότι εντός της ημέρας θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τόσο της ίδιας όσο και του 18χρονου γιου της.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 81χρονος ιερέας των Τρούλλων της επαρχίας Λάρνακας, κατήγγειλε την κλοπή χθες γύρω στις 10 το βράδυ στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου. Όπως κατήγγειλε ο ιερέας χθες γύρω στις πέντε το απόγευμα ενώ στην οικία του βρισκόταν μόνο η 83χρονη σύζυγός του, την επισκέφθηκαν δύο άγνωστα πρόσωπα, γυναίκα και νεαρός, τον οποίο σύστησε ως το γιο της, ζητώντας να τους δώσει ελεημοσύνη.

Ενώ τα τρία άτομα βρίσκονταν στο σαλόνι της οικίας, ο νεαρός ζήτησε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα της οικίας. Ωστόσο επιστρέφοντας στο σαλόνι μετά από μερικά λεπτά, ο 18χρονος ανέφερε ότι ένιωθε έντονους πόνους στην κοιλιά και αναχώρησε μαζί με τη 42χρονη γυναίκα προκειμένου να επισκεφθούν γιατρό.

Γύρω στις δέκα το βράδυ ο ιερέας επέστρεψε στο σπίτι του οπόταν και διαπίστωσε ότι από συρτάρι στο υπνοδωμάτιό του, έλειπαν δύο τσαντάκια που περιείχαν χαρτονομίσματα σε ευρώ, βρετανικές λίρες και δολάρια Αυστραλίας. Τα χρήματα ήταν εισφορές των πιστών για να αγοραστούν εικόνες για ανεγειρόμενη εκκλησία στους Τρούλλους. Ο ιερέας ανέφερε επίσης στην Αστυνομία ότι εντόπισε το παράθυρο του υπνοδωματίου, ανοιχτό.

Η σύζυγος του ιερέα περιέγραψε τη γυναίκα ως μελαχρινή, ψηλού αναστήματος και εύσωμη, ηλικίας 35 με 40 ετών, ενώ ο νεαρός ήταν  λεπτός, μετρίου αναστήματος, με μακριά μαλλιά, πιασμένα σε κότσο, ηλικίας 18 με 20 χρόνων περίπου.

Η 83χρονη είπε ακόμα στην Αστυνομία ότι η γυναίκα και ο νεαρός έφυγαν από το σπίτι της με αυτοκίνητο σαλούν, κόκκινου χρώματος.