Στα χέρια της Αστυνομίας μεγάλη ποσοτήτα λαθραίων τσιγάρων – Ξεπερνούν τις 50 χιλιάδες ευρώ

Οχήματα αποθήκες λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης  τα μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας.  Τα λαθραία τσιγάρα παραλήφθηκαν από τους λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείου. Χειροπέδες σε 49χρονο, κατασχέθηκαν 1305 και πλέον κούτες τσιγάρων, όπως επίσης και τα δύο αυτοκίνητα βαν.  Η επιχείρηση έγινε μετά από πληροφορίες για λαθρεμπόριο τσιγάρων.  Η αξία των τσιγάρων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ευρώ.

Ο εντοπισμός των τσιγάρων έγινε μετά από πληροφορία που δόθηκε στην αστυνομία και έκανε λόγο για λαθρεμπόριο τσιγάρων μέσω κατεχομένων που θα γινόταν το πρωί.  Τα μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας έθεσαν υπό παρακολούθηση αυτοκίνητο βαν για το οποίο υπήρχαν οι πληροφορίες ότι θα χρησιμοποιείτο για το λαθρεμπόριο.

Όταν οι αστυνομικοί έκριναν ότι ήταν η ώρα, το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγείτο από τον 49χρονο ανακόπηκε στις εννέα το πρωί για έλεγχο.  Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν 1214 κούτες τσιγάρα, επτά κουτιά τσιγάρα και 295 κουτιά καπνού 50 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα σε υποστατικά που ανήκουν στον 49χρονο και σε οικεία του πρόσωπα όπως επίσης και σε δεύτερο βαν αυτοκίνητο που του ανήκει.  Στο δεύτερο όχημα εντοπίστηκαν δεκάδες κούτες τσιγάρα και καπνός. Ενημερώθηκε σχετικά το τελωνείο, λειτουργοί του οποίου μετέβησαν επί τόπου.  Διαπίστωσαν ότι τα τα καπνικά είναι αφορολόγητα και έφτασαν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές μέσω κατεχομένων.  Έτσι ο 49χρονος συνελήφθη.  Από τη καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι εντός των δύο βαν αυτοκινήτων, τα οποία κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές, εντοπίστηκαν συνολικά 1305 κούτες τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, δώδεκα πακέτα τσιγάρα και 295 κούτες καπνού των 50γρ.

Οι ανακριτές συνεχίζουν τις έρευνες για εντοπισμό συνεργατών του υπόπτου αλλά και μεγαλύτερης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων που εκτιμάται ότι κατέχει ο 49χρονος.  Ο ύποπτος αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.