Σταρ Κύπρος 2015: Το φιλανθρωπικό ίδρυμα και το κλάμα για το αστεράκι είναι η “τρούφα” πάνω στην κόντρα Βανέζη-Μοράρου

Μέρες τώρα παρακολουθώ όλη την παραφιλολογία που ξέσπασε γύρω από τον διαγωνισμό ομορφιάς του Mega “Σταρ Κύπρος”. Η πρώην διαγωνιζόμενη Ραφαέλλα Βανέζη κατήγγειλε την διαγωνιζόμενη Μαρία Μοράρου ότι δεν μπήκε στο παιχνίδι με τους νόμους του παιχνιδιού αλλά επειδή ο ετεροθαλής αδελφός της είναι δημοσιογράφος.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν οι διαγωνιζόμενες των καλλιστείων ότι με την συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο τηλε-παιχνίδι, αποδέχονται να γίνουν ένα τηλεοπτικό προϊόν. Όπου το κανάλι θα κερδίσει από αυτές και αυτές θα κερδίσουν από την προβολή τους. Η σχέση τους είναι αλληλένδετη.

Το κανάλι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα  για να βοηθήσει απλά και μόνο να πετύχουν τον στόχο τους οι διαγωνιζόμενες, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να γίνουν μοντέλα και δεν είναι ούτε κανένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Το κανάλι έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα προϊόν με σκοπό την τηλεθέαση, και αυτή είναι η δουλειά του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι διαγωνιζόμενες όσο σκληρό και αν ακούγεται είναι το προϊόν.

Είτε το αντιλαμβάνεσαι από νωρίς και παίζεις με του όρους του παιχνιδιού έτσι ώστε να κερδίσεις και εσύ και το κανάλι, είτε μένεις ακόμα στην πρώτη τάξη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνεχίζεις να κλαις γιατί αδίκως η δασκάλα σου δεν σου έβαλε αστεράκι.

Το ριάλιτι δεν είναι σχολή προετοιμασίας μοντέλων και είναι αχρείαστες οι καταγγελίες για την λάθος λειτουργία και την λάθος διεξαγωγή των «εξετάσεων». Πρόκειται για τηλεοπτικό προϊόν.

Το γεγονός ότι δίνεται βήμα για να πουν τα δικά τους οι διαγωνιζόμενες είναι πολύ θετικό και πρέπει να μάθουν πότε θα το χρησιμοποιούν για δικό τους καλό! Το νεαρό της ηλικίας δεν είναι δικαιολογία για το οτιδήποτε…

Χαράλαμπος Χειμώνας