Σςςςς… η Αρχή ραδιοτηλεόρασης κοιμάται!

Εδώ και μέρες παρακολουθούμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες έναν ή μια ομάδα φωστήρων, να γκρεμίζει ένα από τα πιο όμορφα έθιμα της παιδικής φαντασίας.

Και ενώ τα μικρά παιδάκια, έχουν στο μυαλό τους τον Άη Βασίλη, να έρχεται από τη Λαπωνία, με τον Ρούντολφ το ελαφάκι, να κατεβαίνει από την καμινάδα, να κρεμάνε τις κάλτσες, για να αφήσει ο Άη Βασίλης τα δώρα και να του αφήνουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπισκότα και λίγο γάλα, για να ξαποστάσει και όλα εκείνα τα όμορφα που λέμε στα παιδάκια μας, για να κάνουμε πιο όμορφο το πνεύμα των Χριστουγέννων και να κρατήσουμε αθώα την ψυχούλα τους, ξαφνικά εμφανίζεται ένας ή μια ομάδα διαφημιστών, που είχαν την απίστευτα κακόγουστη και εγκληματική ιδέα, να γκρεμίσουν τη φαντασία των παιδιών και όσα οι γονείς είχαν χτίσει.

Οι φωστήρες αυτοί, κατασκεύασαν μια διαφήμιση, όπου ένα παιδάκι, λέει στον Άη Βασίλη να μην έλθει, γιατί οι γονείς του θα το πάνε στην τάδε υπεραγορά και μια δεύτερη διαφήμιση όπου το παιδί συναντά τον Άη Βασίλη στην ίδια υπεραγορά, να του λέει ότι και ο ίδιος, από εκεί ψωνίζει τα παιγνίδια!

Τελικά και η υπεραγορά υιοθετεί τη διαφήμιση, αφού μέρες τώρα προβάλλεται από τις τηλεοράσεις μας, και φαίνεται ότι είναι μια προσπάθεια να κάνουν τα παιδιά, άρα και πίεση προς τους γονείς, να πιστεύουν, ότι εάν πάνε στην τάδε υπεραγορά, θα συναντήσουν τον Άη Βασίλη!

Και ενώ τα πιο πάνω συμβαίνουν, η Αρχή ραδιοτηλεόρασης, προστάτης των ηθών και των εθίμων, παρακολουθεί, ως υπνώττουσα, ύπνο βαθύ.

Αλήθεια κύριοι της Αρχής ραδιοτηλεόρασης. Ο Άη Βασίλης ψωνίζει πράγματι από την τάδε υπεραγορά; Πόσες παρανομίες υπάρχουν στην εν λόγω διαφήμιση; Αναλήθειες, προσβολή εθίμου και προσπάθεια παραπλάνησης των παιδιών;

Εκτός κύριοι και αν κλείσατε από τώρα το μαγαζί, για τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Πυθία