Σπίθα ελπίδας για όλους μας το Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου… Παιδιά Μπράβο σας!

Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία η απογοήτευση των πολιτών για τα πολιτικά πρόσωπα βρίσκεται στο ζενιθ της. Οι πολιτικοί τάγοι αυτού του τόπου, για να μην πω τράγοι, έχουν χάσει το στοίχημα με τους πολίτες, οι οποίοι πλέον τους γυρίζουν τη πλάτη, χορτασμένοι απο απογοήτευση, μπουχτισμένοι από υποσχέσεις.

Σε αυτούς τους δύσκολους για τον τόπο μας καιρούς, είναι καλά και εμείς οι λειτουργοί των μέσων, να αναδεικνύουμε εκείνες τις σπίθες ελπίδας μέσα στην κοινωνία μας. Μια τέτοια σπίθα ελπίδας φαίνεται να σπιθιρίζει στο ακριτικό μας Παραλίμνι.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών μου στο Πρωταρά, οφείλω να παραδεχθώ ότι με εξέπληξε μια σειρά ανακοινώσεων από μια οργάνωση αποκαλούμενη «Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου». Περπατώντας στον κύριο δρόμο ξενοδοχείων στο Πρωταρά, παρατήρησα ένα πλήθος κόσμου, που μαζεύτηκε για ένα φεστιβάλ υπαίθριου κινηματογράφου. Μπράβο λέω από μέσα μου…καλή κίνηση…μέχρι που είδα ότι το διοργάνωσε αυτό το συμβούλιο. Βρέθηκα με κάποιους φίλους από τη περιοχή, τους οποίους εξιστόρησα τον θαυμασμό μου… και εκεί έμαθα την ιστορία τους…

Μετά την εκλογή του ο δήμαρχος Παραλιμνίου, δημιούργησε το συμβούλιο νεολαίας δίνοντάς τους ουσιαστικά…λευκή επιταγή για το έργο τους. Τους είπε ότι είναι δίπλα τους σε ότι τον χρειαστούν, πράγμα το οποίο και έπραξε, δίνοντας τους το ελεύθερο να…μεγαλουργήσουν. Σαν να δίνεις ένα κανναβάτσο σε ένα ζωγράφο ζητώντας του να φτιάξει το αριστούργημά του. Και το έφτιαξαν…

Στα λίγα χρόνια τα οποία δραστηριοποιούνται έχουν συγκινήσει τους πάντες στη περιοχή. Γέμισαν αίθουσες θεάτρων με ηθοποιούς τους ίδιους, διοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, αντικατοχικές εκδηλώσεις,  καθιέρωσαν το φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου, δημιούργησαν το μεγαλύτερο γκράφιτι της Κύπρου ονομάζοντάς το «Το πιο μακρύ ταξίδι» και άλλα πολλά.

Η πιο πρόσφατη τους «πράξη» είναι η διοργάνωση εκδήλωσης φέρουσα τον τίτλο “Moon Walk” στην οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους:

«Το βράδυ της Κυριακής, 30 Αυγούστου 2015, ο παραλιακός πεζόδρομος Περνέρας-Πρωταρά θα «μεταμορφωθεί» σε ένα συναρπαστικό «μουσικό μετρό» υπό το φεγγαρόφωτο της αυγουστιάτικης πανσελήνου! Της τελευταίας πανσελήνου του καλοκαιριού! Συγκεκριμένα, από το ξενοδοχείο «Pola Costa» στην Περνέρα μέχρι το ξενοδοχείο «Yianna-Marie» στον Πρωταρά, από τις 20:00 μέχρι τις 22:00, ο περίπατος σας στον πεζόδρομο θα «συνοδεύεται» από απαλές νότες μουσικών, με θέα το ολόγιομο φεγγάρι που θα φωτίζει τη θάλασσα του Πρωταρά, και όλα μαζί, θα συνθέτουν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.»

Το συνταρακτικότερο όλων είναι ότι αυτό το συμβούλιο νεολαίας δεν έχει λερωθεί (ακόμα) από κομματικές παρατάξεις και σύμβολα. Αγνά, νέα παιδιά, γεμάτοι όρεξη, γεμάτοι ελπίδες, γεμάτοι ενέργεια, προσφέρουν με ανιδιοτέλεια στον τόπο τους. Για να βελτιώσουν το σάπιο στο οποίο ζούμε σήμερα.

Η ενότητα αυτών των παιδιών θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας. Γιατί στις εποχές που ζούμε, η ενότητα και η συμπόρευση είναι εκ των ων ουκ ανευ, εάν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Ζείδωρο νάμα αυτής της εκλιπούσας κοινωνίας, δεν μπορεί να είναι άλλο από την νεολαία. Τα νέα μυαλά. Τους νέους ανθρώπους. Χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς λάβαρα, χωρίς εμπάθειες, με μοναδικό στόχο τον ουρανό.

Παιδιά της Αμμοχώστου…εγώ…σας υποκλίνομαι…!

Διογένης