Σπάστε τα Βασίλεια στα κόμματα κύριε Γενικέ!

Διοικητική έρευνα αναφέρει η είδηση διατάχθηκε στο αρχηγείο αστυνομίας για τη διαρροή της κατάθεσης του Μιλτιάδη Νεοφύτου, που κατατροπώνει το Δημήτρη Χριστόφια και αποκαλύπτει πράγματα και θαύματα για την εμπλοκή Βγενόπουλου, στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2008.

Για να συμπληρώσει η είδηση ότι κατά το Αρχηγείο, η διαρροή πιθανόν να μην έγινε από ανακριτές, καθώς εμπλέκονται κι άλλοι στην υπόθεση.

Διαρροές από παντού για το ανακριτικό έργο σε δεκάδες υποθέσεις. Κυρίως στα σκάνδαλα που αφορούν στην οικονομία, κυρίως σε υποθέσεις που έγιναν αιτία και αφορμή, κάποιοι συμπολίτες μας να πεινάσουν στην κυριολεξία.

Οι ύποπτες διαδρομές χρημάτων της focus προς τα κόμματα σε προεκλογικές περιόδους, αποτελεί ένα κεφάλαιο που παραμένει σκοτεινό, αφού παρά τις αποκαλύψεις δεν δόθηκαν ποτέ επαρκείς εξηγήσεις.

Παρά μόνο φωνασκίες σε τηλεοπτικά πάνελ, αλληλοκατηγορίες, για να κερδίζουμε εντυπώσεις αλλά και να εξασφαλίσουν κάποιοι άλλη μια βουλευτική θητεία.

Δεν μας εκπλήσσουν καθόλου οι διαρροές λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές, αφού έχουμε συνηθίσει να ανοίγουν τα συρτάρια και να βγαίνουν υποθέσεις που άλλοι ξέχασαν και άλλοι προσπαθούν να θάψουν διά παντός.

Δεν μας έφταναν οι αμέτρητες έρευνες των ανακριτών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουμε και τις διοικητικές έρευνες, για τις οποίες απασχολούνται άλλοι τόσοι ανακριτές που διερευνούν κινήσεις συναδέλφων τους, χωρίς ποτέ κάποιο αποτέλεσμα.

Η πίκρα που διατυπώνει ο Γενικός Εισαγγελέας ίσως είναι και δικαιολογημένη. Από την άλλη όμως με τόσα που συμβαίνουν εντός και εκτός νομικής υπηρεσίας, είναι λογικό να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Αναμένουμε, για να μην πω απαιτούμε, κύριε Κώστα Κληρίδη να μην τα βάλετε κάτω και να σπεύσετε παντός είδους έρευνες, για να έχουμε αποτελέσματα. Να δούμε έστω και ένα εξ αυτών των καρχαριών, που κάνουν μεγάλη ζωή σε βάρος μας, στο εδώλιο και δη στη φυλακή.

Εκείνο το περί δικαίου αίσθημα καταβαραθρώθηκε πολλάκις και αναμένουμε από εσάς, τον ανεξάρτητο θεσμό, έστω μερική αποκατάσταση του.

Και μην πτοείστε πως πλησιάζουν εκλογές. Κάποιες προσωπικότητες που μόνο συνωμοσίες βλέπουν σε βάρος τους, εκκολάφθηκαν από κόμματα που τους ανάδειξαν μετά τιμών σε αξιώματα και θρόνους. Σπάστε τα Βασίλεια κύριε Γενικέ και ο Κυπριακός λαός θα σας είναι ευγνώμων.

Χάρυβδη