Σπάνιο βίντεο: Αρσενική πολική αρκούδα κυνηγά και τρώει μικρό αρκουδάκι

Ένα περιστατικό κανιβαλισμού μεταξύ πολικών αρκούδων απαθανατίστηκε on camera από το συνεργείο του National Geographic

Μπορεί ο κανιβαλισμός μεταξύ των πολικών αρκούδων να μην είναι και τόσο σπάνιος, όμως σπάνια τυχαίνει να συμβεί κάποιο τέτοιο περιστατικό παρουσία ανθρώπων. Για την ακρίβεια, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι η πρώτη φορά που απαθανατίστηκε σε βίντεο ένα γεγονός κανιβαλισμού πολικών αρκούδων.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στον αρκτικό κύκλο, από τις Lindblad Expeditions, το συνεργείο του National Geographic κατέγραψε τη σοκαριστική στιγμή, όπου μια επιβλητική αρσενική πολική αρκούδα, καταδιώκει μια μητέρα και το μικρό της. Η αρσενική μετά από λίγη ώρα, φτάνει τις δυο άλλες αρκούδες και η μητέρα, ως πιο μικρόσωμη και αδύναμη, παρά τις προσπάθειές της, δεν μπορεί να κάνει κάτι από το να παρατηρεί την αρσενική να κατασπαράζει το μικρό της.

Οι ειδικοί λένε ότι τα φαινόμενα κανιβαλισμού, μπορεί να μην είναι σπάνια, όμως αρχίζουν και παρατηρούνται πιο συχνά, λόγω του ότι μειώνεται η μάζα πάγου στις παγωμένες περιοχές. Αυτό αναγκάζει τις πολικές αρκούδες, να πρέπει να κολυμπήσουν μεγαλύτερες αποστάσεις για να βρουν τροφή κι έτσι αναγκάζονται να φάνε ό,τι βρουν πρώτο.

Πηγή:protothema.gr