Σουλτς: Ο ελληνικός λαός θα περάσει μια δύσκολη εβδομάδα

Δηλώσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού που έχει να κάνει με το μέλλον. Υπάρχουν όμως και άλλα κράτη μέλη που πρέπει να τα ακούσουμε. Θα γίνει σεβαστή η δημοκρατία στην Ελλάδα. Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση τώρα να κάνει προτάσεις που θα πείσουν τους θεσμούς και τα υπόλοιπα 18 κράτη μέλη. Πρέπει να σεβαστούμε την κυριαρχία του ελληνικού λαού και τη δημοκρατική απόφαση του δημοψηφίσματος. Η ρευστότητα είναι ζητούμενο, δυστυχώς ο ελληνικός λαός θα περάσει μια δύσκολη εβδομάδα. Θα συγκλιθεί η Σύνοδος Κορυφής και αυτό είναι σημαντικό» είπε ο κ.Σουλτς.

Σύμφωνα με όσα γράφει στο twitter ο δημοσιογράφος του Der Spiegel, Mathieu Von Rohr, ο κ. Σουλτς έκανε λόγο για μία εντυπωσιακή ψηφοφορία στην Ελλάδα και σημείωσε ότι οι προτάσεις των 18 χωρών απορρίφθηκαν.

Οι Έλληνες πρέπει να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις τώρα, είπε ο κ. Σουλτς, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και πρόσθεσε ότι είναι δημοκρατικό να λέει όχι μία χώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες χώρες πρέπει να συμφωνήσουν.

Η ελληνική κυβέρνηση πήρε μία ισχυρή εντολή, αλλά εξασθενεί στην Ευρώπη, τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, συμπλήρωσε ωστόσο ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε ενωμένοι.

Πρέπει να σκεφτούμε ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα ώστε οι φτωχοί να μην πληρώσουν τον πολιτικό φανατισμό, συμπλήρωσε.

Χρειάζονται συμβιβασμοί, η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει αδιάλλακτη στάση τις τελευταίες δύο ημέρες, ανέφερε, ενώ τόνισε ότι είναι δύσκολο να ανοίξουν οι τράπεζες.

Αναφορικά με την ρευστότητα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι θα απαντήσει στο αίτημα για αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELA, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της ΕΚΤ.