“Σκοτώνουν” και τη Λεύκα – Παράνομες εργασίες εξόρυξης χαλκού και χρυσού

Θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των εργασιών που γίνονται σε δύο περιοχές της κατεχόμενης Λεύκας αφού έχουν εντοπιστεί αποθέματα και χαλκού αλλά και χρυσού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην τ/κ εφημερίδα “Γενί Ντουζέν” η οποία τιτλοφορεί το σχετικό της δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Και χαλκός και χρυσός στην Λεύκα”, η εταιρεία εξόρυξης των κατεχόμενων, η οποία διενεργεί έρευνες σε δύο περιοχές της Λεύκας έχει ήδη εντοπίσει αποθέματα χαλκού αλλά και χρυσού.

Οι έρευνες της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν αρχικά σε περιοχή 272 τετραγωνικών χιλιομέτρων ενώ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα στην μια περιοχή εντοπίστηκαν αποθέματα 1.485.000 τόνων χαλκού ενώ στην άλλη περιοχή 2.970.00 τόνων.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο διευθυντής της εταιρείας Οράλ Σονμέζ είπε ότι οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 6-8 χρόνια ενώ θα στοιχίσει πέραν των 200 εκατ. Δολαρίων.

Είπε ακόμα ότι μεγάλη περιοχή με αποθέματα βρίσκεται εντός ¨στρατιωτικής περιοχής” ενώ για να γίνουν οι έρευνες στις περιοχές και να προχωρήσουν σε εξόρυξη ήδη ο ίδιος και η εταιρεία του κάνουν επαφές τόσο με τις “αρμόδιες” υπηρεσίες των κατεχόμενων όσο και με της Τουρκίας.