Σκηνές αποκάλυψης στην Πάφο – Ακραία φαινόμενα σάρωσαν την πόλη

Σκηνές αποκάλυψης χθες βράδυ στην Πάφο.  Υποστατικά πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους, δέντρα αποκόπησαν, έντρομοι πολίτες έτρεψαν να σωθούν, ενώ πυροσβέστες, αστυνομικοί, μέλη της πολιτικής άμυνας και συνεργεία του δήμου, έτρεχαν να παρέχουν βοήθεια στους πληγέντες.  Χωρίς ηλεκτρικό κοινότητες ενώ λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή του αεροδρομίου Πάφου, επηρεάστηκε μια πτήση.

Οι καταρρακτώδεις βροχές άρχισαν να πέφτουν από τις επτά το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ και ήταν αρκετές για να πλημμυρίσουν την Πάφο. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 14 κλήσεις που αφορούσαν άντληση νερών από υποστατικά και σπίτια, ενώ δεκάδες ήταν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους και χρειάστηκε η παρέμβαση των περιπολικών της αστυνομίας για να τους απεγκλωβίσουν.

Δέντρα αποκόπηκαν και πινακίδες υποχώρησαν με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να κλείσουν και τα συνεργεία του Δήμου να τρέχουν να προλάβουν.  Ανάμεσα στους δρόμους που έκλεισαν ήταν και αυτός του αεροδρομίου Πάφου καθώς από τους σφοδρούς άνεμους, αποκόπηκε δέντρο, υποχώρησε μεγάλη πινακίδια και μετακινήθηκε μεταλλική κατασκευή καθιστώντας τον αδιάβατο.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του αεροδρομίου Πάφου, δηλαδή ισχυρούς ανέμους, ομίχλη και καταρρακτώδεις βροχές, επηρεάστηκε πτήση από το Λονδίνο. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα στην Πάφο και μετέβη στη συνέχεια στον αρχικό προορισμό του λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Από την κακοκαιρία προκλήθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα χωριά Κούκλια, Μάνδρια, Αχέλεια και  Τίμη.

Επίσης, από κατολισθήσεις βράχων, συνεπεία των δυνατών βροχοπτώσεων έκλεισε για αρκετή ώρα χθες βράδυ ο παλιός δρόμος Πισσουρίου Πάφου. Ο δρόμος ελευθερώθηκε μετά από αρκετή ώρα και αφότου τα συνεργεία της κοινότητας μετέβησαν επί τόπου και καθάρισαν το οδόστρωμα.