“Σηκώνει” μανίκια σήμερα ο Παμπορίδης – αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας

Αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά του ο νέος Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 13:45 ο κ. Παμπορίδης θα παραλάβει το Υπουργείο από τον παραιτηθέντα, Φίλιππο Πατσαλή.

Ο κ. Παμπορίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969. Τελειώνοντας τη Μέση Εκπαίδευση μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου σπουδάζει στη Νομική Σχολή Αθηνών και αποκτά το 1992 το πτυχίο Νομικής.

Την ίδια χρονιά συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, όπου αποκτά το 1993 μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ναυτικό Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Από το 1993 μέχρι το 1997 συνεχίζει τις σπουδές του και γίνεται έτσι κάτοχος ενός ακόμα μεταπτυχιακού διπλώματος και ενός διδακτορικού στις Διεθνείς Σχέσεις και στο Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του απέκτησε τη σχετική άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παμπορίδης έχει επίσης άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα, αφού είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Τέλος, ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών Lauterpacht για το Διεθνές Δίκαιο του Πανεπιστημίου Cambridge.