Σε συναγερμό στα επιτελεία Δύσης και Ρωσίας – Η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία με μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία (βίντεο&χάρτης)

Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο έδαφος της βορειοδυτικής Συρίας, σε εδάφη που υποτίθεται ότι ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ιντλίμπ, την Τρίτη το πρωί από το συνοριακό πέρασμα του συριακού χωριού Ατμέχ (το χωριό προφέρεται Atme, Atma, Atima, Atmeh).

Η εισβολή του τουρκικού στρατού δεν αντιμετώπισε ένοπλη αντίσταση από τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με ακτιβιστές που ενημερώνουν την παγκόσμια κοινή γνώμη μέσω των social media, μια τεθωρακισμένη τουρκική ταξιαρχία πέρασε τα σύνορα και πήραν θέσεις στα όρη Αλ Χαλάκα με σκοπό να χτίσουν ένα τείχος μέσα στη Συρία κατά μήκος των συνόρων.

Ο σκοπός αυτής της ενέργειας του τουρκικού στρατού δεν είναι αποσαφηνισμένη όπως και ποια είναι η παρούσα κατάσταση μέσα στο συριακό χωριό που εισέβαλαν οι Τούρκοι.

Υπάρχει η υποψία ότι η Τουρκία προσπαθεί με «τσαμπουκά» να δημιουργήσει τη «ζώνη ασφαλείας» που θέλει στη βόρεια Συρία και της αρνούνται σθεναρά οι ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα τουρκικό προγεφύρωμα εντός του συριακού εδάφους, το οποίο έχει σημάνει συναγερμό στα επιτελεία Δύσης και Ρωσίας.