Σε Πρόεδρο και Γ.Εισαγγελέα θα επιδοθεί η έκθεση της Θεσμών για την Γιωρκάτζη

Η έκθεση της Επιτροπής Θεσμών για την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα, αποφασίστηκε σήμερα στη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στη Βουλή, δήλωσε ο Πρόεδρος του Σώματος.

Ο Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε επίσης ότι αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την έκθεση, η οποία θα καθοριστεί σε εύθετο χρόνο από τη σύσκεψη των αρχηγών.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα αναμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχει ξεκινήσει μετά την απόφαση του ΠτΔ, ο κ. Ομήρου είπε ότι “αναμένουν ασφαλώς να αποφασισθεί το δέον γενέσθαι. Δεν μας αφορά βεβαίως η απόφαση του ΠτΔ και η άποψη ή απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα.Η Βουλή έχει ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή. Οι υπόλοιπες διαδικασίες αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Νομική Υπηρεσία”.

Ερωτηθείς εάν η έκθεση μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την έρευνα που διεξάγεται και εάν δίνει κατεύθυνση, ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στο δημόσιο διάλογο, είναι γνωστές οι απόψεις των κομμάτων, παρατηρώντας ότι η έκθεση είναι ομόφωνη.