Σε μπελάδες ο Μπλάτερ!

Ανακρίνεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, από τον Γενικό Εισαγγελέα της Ελβετίας, όπως μεταδίδουν μεγάλα διεθνή μέσα. Το γραφείο του Εισαγγελέα εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση, βάση της οποίας “άρχισε η διαδικασία για την ποινική δίωξη του κ. Μπλάτερ,  ο οποίος ερευνάται «ως ύποπτος για εγκληματική κακοδιαχείριση και επικουρικά για υπεξαίρεση»”.

Περαιτέρω ο Σεπ Μπλάτερ είναι ύποπτος και για παράνομο χρηματισμό του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, το 2011, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές αναφέρουν περαιτέρω ότι, η έρευνα σε βάρος του Προέδρου της FIFA περιλαμβάνει και μία συμφωνία για τηλεοπτικά δικαιώματα την οποία είχε υπογράψει ο Μπλάτερ με τον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Καραϊβικής, Τζακ Γουόρνερ, το 2005. Νωρίτερα, μεταδίδει το BBC, η FIFA είχε ακυρώσει προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, η οποία θα πραγματοποιείτο στα  κεντρικά της γραφεία στη Ζυρίχη.

Η Ομοσπονδία δήλωσε σχετικά ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ελβετίας καθώς και ότι έχει παράσχει στις αρχές τις πληροφορίες που ζητήθηκαν.