Σε κυκλοφορία το νέο 20ευρω στις 25 Νοεμβρίου – Πως θα αναγνωρίζετε τα πλαστά – Δείτε το βίντεο

Την παρουσίαση του νέου χαρτονομίσματος των 20 ευρώ έκανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Το νέο χαρτονόμισμα θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη στις 25 Νοεμβρίου.

Το νέο χαρτονόμισμα διαθέτει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, όπως επισημαίνεται, προκειμένου να ξεχωρίζει κανείς το γνήσιο από τα πλαστό κρατώντας το στο φώς και παρατηρώντας το γυναικείο πορτραίτο.

Η σειρά “Ευρώπη”

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η σειρά “Ευρώπη” τίθεται σταδιακά σε κυκλοφορία με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ακεραιότητας του ευρώ και την προστασία έναντι των παραχαρακτών.

Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς “Ευρώπη”, μετά τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ.

Στοιχεία για την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων

– Τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και των 50 είναι τα πλέον συνήθη στην προτίμηση των παραχαρακτών. Εκτιμάται ότι συνολικά φτάνουν το 86%, των παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά.

– Το δεύτερο εξάμηνο του 2014, από τα 507.000 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα το 60 % ήταν των 20 ευρώ.

-Η Bundesbank υπολογίζει ότι το 80% των πλαστών χαρτονομισμάτων, προέρχονται από 4 με 5 εργοστάσια παραχάραξης, που βρίσκονται στην Ιταλία.

Δείτε το βίντεο: