Σε εξέλιξη ιστορική συνάντηση πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου

Ï ÐñÝóâçò ôçò Óïõçäßáò óôçí Êýðñï ê. Klas Gieron ìå ôïõò ðÝíôå Èñçóêåõôéêïýò ÇãÝôåò, ËÞäñá ÐÜëáò Ëåõêùóßá 10 Óåðôåìâñßïõ 2015.ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση των πολιτικών ηγετών της Κύπρου με τους θρησκευτικούς ηγέτες του νησιού, αφού είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο γεύματος στο Λήδρα Πάλας, υπό την αιγίδα της σουηδικής πρεσβείας στη Λευκωσία, που ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι. Σε αυτήν συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Μουφτής Talip Atalay, o Αρχιεπίσκοπος της Μαρωνίτικης Εκκλησίας της Κύπρου Soueif, o Αρχιεπίσκοπος της Αρμένικης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου Nareg, o Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας των Λατίνων στην Κύπρο Jerzy Kraj καθώς και ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο Klas Gierow.

Προηγήθηκε μονόωρη συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και κ. Ακιντζί προσήλθαν στο Λήδρα Πάλας λίγο πριν την έναρξη του γεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο της συνάντησης οι θρησκευτικοί ηγέτες αναμένεται να ζητήσουν από τους πολιτικούς ηγέτες να υπάρξει χαλάρωση των περιορισμών σε ό,τι αφορά τη διακίνηση στους θρησκευτικούς χώρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ