Σε εξέλιξη η νεκροτομή του βρέφους – Αναμένονται απαντήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις δέκα το πρωί η νεκροτομή στο νεογνό που γεννήθηκε νεκρό την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο Πάφου από 22χρονη ελληνοκύπρια η οποία δεν γνώριζε ότι κυοφορούσε δίδυμα.

Η νεκροτομή διενεργείται από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους και το πόρισμα του αναμένεται να καταδείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους και αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες  και για ποιους και κατά πόσον υπάρχει ή όχι ιατρική αμέλεια.

Παρόν στη διαδικασία της νεκροτομής βρίσκεται και ο ιδιώτης ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης εκ μέρους της οικογένειας.

Ο ιατρικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών της υπόθεσης για διερεύνηση, ενώ την ίδια ώρα διενεργείται διοικητική έρευνα, την οποία διέταξε, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος αποφάσισε την απομάκρυνση της ιατρού από το νοσοκομείο Πάφου εν αναμονή του πορίσματος της έρευνας..

Παράλληλα χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της διεύθυνσης του Νοσοκομείου Πάφου, όπου συζητήθηκε το θέμα ευρύτερα.

Στο μεταξύ τα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό περιβάλλον της μητέρας και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, που ήταν παρών στο μαιευτήριο κατά τη διάρκεια του τοκετού, αλλά και όσων παρακολουθούσαν την νεαρή είκοσι-δύο χρόνων, κατά την κύηση.