Σε διαθεσιμότητα ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου αποφάσισε χθες βράδυ να θέσει για λόγους δημοσίου συμφέροντος σε διαθεσιμότητα τον Οικονομικό Διευθυντή του Δήμου Πάφου, μετά την επισημοποίηση της αστυνομικής έρευνας εναντίον του για υπόθεση χρηματισμού.

Βάσει της απόφασης , η διαθεσιμότητα αρχίζει από σήμερα και σε πρώτη φάση θα είναι διάρκειας τριών μηνών.   Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, δήλωσε ότι όταν η ποινική υπόθεση καταχωρηθεί επισήμως στο δικαστήριο, τότε η δημοτική αρχή θα επανέλθει και θα μετατρέψει την διαθεσιμότητα σε πλήρη, μέχρι την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, καθήκοντα αναπληρωτή Οικονομικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο εγγεκριμένος λογιστής του Δήμου Πάφου, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Όπως είναι γνωστό, στην καταγγελία εναντίον του Οικονομικού Διευθυντή, προχώρησε ενοικιαστής δημοτικού υποστατικού που ισχυρίζεται ότι επωμίστηκε το κόστος εργασιών ανακαίνισης του υποστατικού κατόπιν συμφωνίας με το Δήμο για να του επιστραφεί το ποσό όταν ολοκληρώνονταν οι εργασίες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ενοικιαστή ο Δήμος υπαναχώρησε από την δέσμευση του αμφισβητώντας το ποσό που καταβλήθηκε, με αποτέλεσμα το υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου Πάφου να τον προσεγγίσει και να του ζητήσει το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ για να διευθετήσει προς όφελος του την διαφορά αυτή.

Ο ενοικιαστής κατήγγειλε στην Αστυνομία πως σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις τους, του επέδωσε τμηματικά το ζητηθέν ποσό, στην παρουσία μάλιστα μάρτυρα.