Σε δημοπρασία το τελευταίο «μενού» του Τιτανικού

Παστό βοδινό, ζυμαρικά και λαχανικά: Αυτό θα ήταν το τελευταίο γεύμα των επιβατών του “Τιτανικού” αν είχε αποφευχθεί η ναυτική τραγωδία στις 15 Απριλίου του 1912. Ο ιστορικός κατάλογος θα εκτεθεί σε δημοπρασία στις 30 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, και η τιμή του μπορεί να αγγίξει το ποσό των 70 χιλιάδων δολαρίων.

Έχει περάσει πάνω ένας αιώνας που ο Τιτανικός βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με παγόβουνο στα ανοιχτά του Ατλαντικού Ωκεανού ενώ πάνω από 1500 επιβάτες έχασαν την ζωή τους σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στην ιστορία.

Ο κατάλογος με το τελευταίο γεύμα παραδόθηκε στις αρχές από τον Αβραάμ Λίνκολν Σάλομαν, έναν επιβάτη της πρώτης θέσης του Τιτανικού . Ο Σάλομαν ήταν από τους τυχερούς που επιβιβάστηκαν στη σωσίβια λέμβο με το “νούμερο 1”, που καταγράφηκε από τους δημοσιογράφους ως η “Βάρκα των Χρημάτων” αφού , όπως αποδείχθηκε, σε αυτήν επιβιβάστηκαν μόνο οι πάμπλουτοι επιβάτες που έβαλαν γερά το χέρι στην τσέπη για να να διασφαλίσουν μία θέση.

menou-titanikos-ena

Το βρετανικό υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε το 1912, ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εκείνης της εποχής. Και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επρόκειτο για το παρθενικό ταξίδι του, ο “Τιτανικός” αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για διάφορους καλλιτέχνες, με πιο γνωστή την κινηματογραφική μεταφορά του Τζέιμς Κάμερον.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο διαδικτυακός οίκος δημοπρασιών “Inaluable” θα μεταδώσει μέσω της ιστοσελίδας του live την δημοπράτηση του ιστορικού μενού του “Τιτανικού” και μία χειρόγραφη επιστολή ενός εκ των επιβατών που επέζησαν. Όπως αναφέρει ο Ντέιβιντ Λόουνχερτς, ιδιοκτήτης του οίκου “Lion Heart Autographs” που θα δημοπρατήσει τον κατάλογο με το μεσημεριανό γεύμα των επιβατών του Τιτανικού, η τιμή του μπορεί να κυμανθεί από 50 χιλιάδες έως 70 χιλιάδες δολάρια.

Πηγή:protothema.gr