Σε απευθείας δίκη ο 38χρονος για τα συμβόλαια θανάτου – Στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τη δίκη

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 7 Οκτωβρίου παραπέμφθηκε ο 38χρόνος που συνελήφθη πρόσφατα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης  αφού εκκρεμούσε διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη τριπλή δολοφονία στη Λάρνακα, πριν από περίπου ένα μήνα. Με την εκπνοή του τριήμερο διατάγματος κράτησης του ο 38χρονος οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου Λευκωσίας χθες και παραπέμφθηκε σε δίκη.

Το δικαστήριο αποφάσισε όπως ο 38χρονος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης του. Αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν  συνωμοσία για διάπραξη φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εμπρησμού αυτοκινήτου και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς. Άν και ο ίδιος αρνείται να συνεργαστεί με την αστυνομία, οι ανακριτές εκτιμούν ότι η σύλληψη του  θα βοηθήσει στην εξιχνίαση δεκάδων υποθέσεων εμπρησμών, εκβιασμών και άλλες εγκληματικές ενέργειες που αφορούν τον έλεγχο του παράνομου τζόγου σε Λάρνακα και Αμμόχωστο. Παράλληλα θα βοηθήσει στον εντοπισμό των δύο καταζητουμένων για την ίδια υπόθεση, Λάζαρου Φιλίππου 37χρόνων και κυρίως του Κυριάκου Πραστίτη 45 ετών ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο επικεφαλής της φατρίας και ηθικός αυτουργός των εγκληματικών ενεργειών.

Οι τρεις καταζητούμενοι φέρονται να σχεδίαζαν τρεις  δολοφονίες μελών αντίπαλης συμμορίας για έλεγχο του παράνομου τζόγου στη Λάρνακα και την Αμμόχωστο αλλά και του προσώπου που λειτουργούσε ως μεσάζων για τα εν λόγω συμβόλαια θανάτου.   Καταζητούνται επίσης για οκτώ υποθέσεις εμπρησμών  και βομβιστικές επιθέσεις εναντίων πρακτορείων στοιχημάτων και αυτοκινήτων προσώπων που σχετίζονται με τον παράνομο τζόγο, όπως επίσης και δύο τουλάχιστον βομβιστικές επιθέσεις σε Λάρνακα και Αμμόχωστο  μεταξύ του 2013 και 2014.

Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές 28χρονος από τη Λευκωσία, ενώ ο 50χρονος από τη Λεμεσό που φέρεται να ήταν ο προμηθευτής των όπλων για τη σχεδιαζόμενη τριπλή δολοφονία, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του ενώπιον του Κακουργιοδικείου που έχει προγραμματιστεί  επίσης των Οκτώβριο.