Σεβαστείτε τα παιδιά με καρκίνο

Τα ξεσπάσματα στην επιτροπή Υγείας της Βουλής, του Διευθυντή της παιδοογκολογικής κλινικής του Μακάριου νοσοκομείου Λοίζου Λοϊζου, μονο ερωτηματικά μπορούν να γεννήσουν. Η συζήτηση αφορούσε την υποστελέχωση του παιδοογκολογικού, ένα υπερευαίσθητο θέμα που προσεγγίζει κανείς με διακριτικότητα και σεβασμό.

Ο Διευθυντής Λοϊζου, που είναι και ο μοναδικός γιατρός στην συγκεκριμένη κλινική, αντέκρουε κατά απότομο τρόπο όλες τις ερωτήσεις επισημάνσεις των βουλευτών, λέγοντας τους μάλιστα ότι τον πρόσβαλλαν και ο ίδιος δεν τους σεβόταν, εφόσον μείωναν το έργο του.

Καλά κύριε Λοϊζου, όταν συμπεριφέρεσαι έτσι ενώπιον θεσμών και δημοσιογράφων, πώς συμπεριφέρεσαι στο χώρο όπου είσαι και παπάς και τατάς;

Ορθά η επιτροπή Υγείας σε κάλεσε για να εξεταστεί αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. Πότε αλήθεια προλαβαίνεις τη διοίκηση και ταυτόχρονα την εξέταση τόσων παιδιών; Στην υποψία και μόνο ότι μπορεί να συμπεριφερθείς έτσι σε ένα άρρωστο παιδί, μόνο οργή μου προκαλεί.

Η αναστάτωση σου μάλιστα κορυφώθηκε όταν η βουλευτής Ρούλα Μαυρονικόλα σε ρώτησε ευθέως αν εμποδίζεις τη στελέχωση του παιδοογκολογικού για δικούς σου λόγους.

Τί θα γίνει αλήθεια αν συμβεί κάτι σε εσένα και τα αγγελούδια που ήδη υποφέρουν, μείνουν χωρίς ιατρική φροντίδα; Οι βουλευτές συνέλεξαν πληροφορίες για να σου υποβάλουν συγκεκριμένες ερωτήσεις. Και αυτό θα’ πρεπε κατά τα καθήκοντα τους.

Οι δικές σου αντιδράσεις παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα. Ένα σου λέω. Είσαι πολύ τυχερός που δεν κλήθηκαν γονείς στη συγκεκριμένη συνεδρία.

Διότι τα παιδιά με καρκίνο και το κάθε παιδί, το λιγότερο που τους οφείλει η πολιτεία, είναι περίθαλψη, φροντίδα και ασφάλεια. Και όχι να γίνονται έρμαιο, στη διάθεση ενός και μόνο γιατρού.