Σαρωτικές έρευνες της ΥΑΜ στη Λεμεσό – Εννέα συλλήψεις – Τι έψαχναν οι ανακριτές

Φρένο στην παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών και την παράνομη παραμονή τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιχειρεί η ΥΑΜ Λεμεσού η οποία το τελευταίο διάστημα διεξάγει συνεχείς έρευνες σε ύποπτα υποστατικά.  Σε σαρωτικές έρευνες που πραγματοποίησαν τα μέλη του τμήματος αλλοδαπών Λεμεσού συνελήφθησαν εννέα συνολικά πρόσωπα.

Οι έρευνες άρχισαν από το πρωί και ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο.  Δεκάδες υποστατικά για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι εργοδοτούν παράνομα αλλοδαπούς ελέχθησαν από τα μέλη της ΥΑΜ σε αιφνίδιες επισκέψεις σε χωριά αλλά και δυτικά της πόλης στη Λεμεσό.

Έξι συνολικά αλλοδαποί από διάφορες χώρες εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα, έτσι συνελήφθηκαν, ενώ άλλοι τρεις φόρεσαν χειροπέδες, αφού διαπιστώθηκε ότι παραμένουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι εργοδότες των παράνομων αλλοδαπών καταγγέλθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, όπου  για τους παράνομα εργοδοτουμένους θα ζητηθεί η κράτηση τους, για τους παράνομους στο έδαφος της Κύπρου, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες απέλασης τους.