ΣΑΠΑ: Κοινό κατηγορητήριο ή όχι για Σαρίκα και Σιαηλή; Σήμερα η απόφαση

Στις 10:00 το πρωί αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του το Κακουργιοδικείο Πάφου στο αίτημα των κατηγορουμένων για την υπόθεση ΣΑΠΑ, Φειδία Σαρίκα και Γιώργου Σιαηλή, να μην περιληφθούν σε κοινό κατηγορητήριο με τους τρεις πρώην δημοτικούς συμβούλους Πάφου, Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου, που έχουν ήδη κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση.

Μετά την υποβολή των ενστάσεων από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων Σαρίκα και Σιαηλή, ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Α’ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος υποστήριξε στην τελευταία δικάσιμο γιατί θα πρέπει να είναι στο ίδιο κατηγορητήριο οι Φ. Σαρίκας και Γ. Σιαηλής.

Σε περίπτωση που το αίτημα απορριφθεί οι δύο κατηγορούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους καταλογίζονται. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταχωρηθούν ξεχωριστές υποθέσεις εναντίον του καθενός.

Μη παραδοχή έχουν ήδη απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Πάφου Γιώργος Μιχαηλίδης, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίοι υποδηλώνουν διαφθορά, το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

πηγή: ΚΥΠΕ