Σήμερον ο χορός του Αμπελοπουλιού και η εκλογή της «Μiss» – Είστε όλοι καλεσμένοι

«Σας προσκαλούμε εις τον ετήσιο χορό μας, που θα πραγματοποιηθεί απόψε, στο ωραίο ακριτικό Παραλίμνι, εις κέντρον εξοχικόν. Άφθονα αμπελοπούλια και γλέντι μέχρι πρωίας».

Μπορεί να πέρασε σχεδόν μισός αιώνας από τον τελευταίο χορό του Αμπελοπουλιού στο Παραλίμνι, αλλά «εν έσιει πρόβλημα».

Εμείς -έστω και με τόσα χρόνια καθυστέρηση- συνεχίζουμε την παράδοσή μας και σας καλούμε (αλλά μην το πείτε σ’ αυτούς που μας κυνηγούν) στον ετήσιο χορό μας, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο εξοχικόν Κέντρον του «Γιαννή του αμπελοπουλλοκάμωτου ή του αμπελοπουλλοχώστρα».

Απόψε, οι «στράτες» του Παραλιμνίου θα κατακλυστούν από κάθε λογής οχήματα, που θα καταφθάνουν από όλη την Κύπρο.

xoros ampelopoulia1

Οι ουρές στους δρόμους, όπως πάντα, θα είναι ατέλειωτες, γι’ αυτό ξεκινήστε λίγο πιο νωρίς, ειδικά εσείς που θα έρθετε από την πρωτεύουσα, αφού σε σας αρέσκουν λίγο παραπάνω.

Το μενού περιλαμβάνει: Αμπελοπούλια βραστά τζιαι πουρκούρι ψημένο μες το ζουμί του πουλιού. Παστά τζιαι λουκάνικο, συνοδευόμενα με φύλλα ρόκας. Για όσους, ωστόσο, εν τρων το πουρκούρι…θα σερβίρεται τζιαι μακαρόνι χωρκάτικον, πάλε ψημένο μες το ζουμί του πουλιού.

Άφθονα αμπελοπούλια, με είσοδο χωρίς υπερτίμηση. Σε περίπτωση εξώδικου ο καθένας πληρώνει το δικό του.

Ο χορός διοργανώνεται από τα Εθνικόφρονα Σωματεία της περιοχής, αλλά θα συμμετέχουν -όπως πάντα- και πολλοί «λαϊκοί». Ανάμεσά τους και αρκετοί επώνυμοι.

Θα δοκιμάσετε Αμπελοπούλια, θα διασκεδάσετε μέχρι πρωίας και κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα εκλέξουμε και τη «Μις Αμπελοπούλι».

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι όσοι τα τρώνε φανερά, όσοι τα τρώνε κρυφά και όσοι λένε πως δεν τα τρώνε, αλλά χώνονται για να τα φάνε.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και για όσους έχουν χοληστερόλη…συστήνουμε να μεν φαν που τα πασιά με τη μιλλούδα.

Τέλος, θα σερβίρονται και αμπελοπούλια light (μούγιοι), γι’ αυτούς που κάνουν δίαιτα.

Φήμη