“Σήκωσαν μανίκια” τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας- Ξεκίνησαν από την Κ.Τ και αύριο στο ΥΠΟΙΚ

Οι αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θέματα που άπτονται της εποπτείας των τραπεζών, είναι στο επίκεντρο των συναντήσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της Τρόϊκας και της Κεντρικής Τράπεζας που άρχισαν το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν στις 30 Απριλίου.

Αύριο το πρωί ξεκινούν επαφές στο Υπουργείο Οικονομικών για να εξετάσουν κυρίως την πρόοδο που έχει γίνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τόσο στην Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών τα κλιμάκια της Τρόικας θα παραμείνουν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Απριλίου, ενώ θα επανέλθουν στις 6 Μαΐου.

Σε γραπτή δήλωση, η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής τράπεζας Αλίκη Στυλιανού αναφέρει ότι «τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα που χειρίζονται τα θέματα του τραπεζικού τομέα αρχίζουν τις συναντήσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σήμερα το απόγευμα έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου”.

“Θα καλύψουν θέματα που αφορούν τις αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θέματα εποπτείας και θα έχουν συναντήσεις με τις τράπεζες, καθώς και με το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει την εποπτεία των συστημικών τραπεζών της Κύπρου”, σημείωσε.

Τα κλιμάκια, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της ΚΤ, θα επανέλθουν την Τετάρτη 6 Μαΐου για συζήτηση του επικαιροποιημένου μνημονίου και θα αναχωρήσουν από την Κύπρο, την Παρασκευή 8 Μαΐου».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθεί είναι το θέμα της πώλησης πακέτων δανείων. Η ΚΤ έχει ετοιμάσει και αποστείλει στην Τρόικα το σχετικό νομοσχέδιο για να δώσει τα σχόλια της.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αύριο το πρωί ξεκινούν επαφές στο ΥΠΟΙΚ τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Απριλίου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, τα δημοσιονομικά, το ΓεΣΥ και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.