Σάλος στο Μπάκιγχαμ – Η βασίλισσα Ελισάβετ, στα 6 της χρόνια, χαιρετάει ναζιστικά (φωτό-βίντεο)

Οργισμένα αντέδρασε το παλάτι μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα The Sun οπτικού υλικού με την βασίλισσα Ελισάβετ σε παιδική ηλικία να χαιρετά ναζιστικά. Το βίντεο από το 1933 δείχνει το Εδουάρδο VIII να διδάσκει στις ανιψιές του, την 8χρονη τότε μέλλουσα βασίλισσα Ελισάβετ και την 3χρονη αδελφή της Μαργαρίτα ππώς να χαιρετούν ναζιστικά, στον κήπο του ανακτόρου στο Μπαλμόραλ.

Η δημοσιοποίηση του φιλμ, διάρκειας 17 δευτεολέπτων έχει προκαλέσει οργή σε πολλούς Βρετανούς που πιστεύουν πως η βασίλισσα δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για κάτι που έκανε ως παιδί παίζοντας με την οικογένειά του.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ άσκησε έντονη κριτική στη βρετανική εφημερίδα για τη δημοσιοποίηση του υλικού- που προέρχεται από το ιδιωτικό αρχείο της οικογένειας, χαρακτηρίζοντας «απογοητευτικό το ότι το φιλμ αποκτήθηκε και χρησιμοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο».

“Είναι απογοητευτικό που φιλμ τραβηγμένο πριν από οκτώ δεκαετίες και προερχόμενο προφανώς από το οικογενειακό αρχείο της ΑΜ αποκτήθηκε και χρησιμοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο”, δήλωσε εκπρόσωπος του Παλατιού.

queen1queen2queen3