Σάββα Βέργα να σπουδάσεις Νομική!

Σίγουρα εξέπληξε το αίτημα του καταδικασθέντα Σάββα Βέργα να του δοθεί το δικαίωμα να επιστρέψει στα θρανία ως φοιτητής σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Δεν είχα καμία αμφιβολία για την οξυδέρκεια του τέως δημάρχου Πάφου, άλλως πως, κοψονούρη, πως θα σκαρφιζόταν τρόπο να μπαινοβγαίνει στη φυλακή, στην οποία ήδη τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης λόγω του ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Έλα όμως που δεν είναι έτσι τα δεδομένα; Μόνο εξ αποστάσεως μπορούν οι κρατούμενοι να σπουδάσουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, ή στην πιο απόμακρη περίπτωση καθηγητές του όποιου πανεπιστημίου επισκέπτονται τους κρατούμενους και με ανταλλαγή διδακτικού υλικού σε έντυπη μορφή.

Πάντως σου βγάζω το καπέλο κύριε Σάββα μου, διότι ίσως να σκέφτηκες πως θα είχες πρόσβαση και στο διαδίκτυο, να διεκπεραιώνεις και τις δουλειές σου, που έμειναν σε εκκρεμότητα.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα είχες επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Για να μην προβληματίζεσαι λοιπόν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, σου προτείνω να σπουδάσεις Νομική.

Για να μάθεις επιτέλους πως υπάρχουν νομοθεσίες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπερνούμε. Εκείνοι οι νόμοι που αψήφισες όντας Δήμαρχος, με αποτέλεσμα να βρίσκεσαι εκεί που είσαι σήμερα. Στης φυλακής τα σίδερα.

Για να μάθεις ότι ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, παράβαση των νόμων ερμηνεύεται με ποινές και τιμωρίες, χρηματικές ή φυλάκιση, αναλόγως των παραπτωμάτων.

Κι άμα πάρεις με το καλό το πτυχίο, πιστεύω θα αποφυλακιστείς μέχρι τότε, να το πάρεις με άριστα, καλός πολίτης και δικηγόρος. Να υπερασπίζεσαι το δίκαιο και να δικαιώνεις αθώους.

Απ’ την άλλη υπάρχει πάντοτε και η επιλογή της μάθησης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Που σε τέτοια περίπτωση, θα μάθεις τα ελάχιστα για την χρήση κινητών τηλεφώνων και ότι μπορείς να εντοπίσεις την τοποθεσία που στάληκε ένα μήνυμα και από ποια συσκευή, έτσι που άλλη φορά να μην μας ταλαιπωρείς για δήθεν απειλητικά μηνύματα. Ότι μάθεις κέρδος θα είναι.

Πάντως θα γίνεις φωτεινό παράδειγμα και μπράβο για το σθένος σου να ξαναγίνεις φοιτητής. Στηρίζω πάντως ένθερμα το αίτημα σου και θα παρακολουθώ και την πρόοδο, κατά τη φοίτηση.

Χάρυβδη