Ρός: Η Ελλάδα έφερε τη δημοκρατία και τώρα είναι έτοιμη να φέρει το χάος

Η επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει πολύ χειρότερη, αν οι ψηφοφόροι δεν αποδεχτούν στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, δισεκατομμυριούχος Γουϊλμπουρ Ρος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ρος επισήμανε πως είναι ειρωνικό το γεγονός ότι “η Ελλάδα μας έφερε τη δημοκρατία αιώνες πριν, και τώρα είναι έτοιμη να μας φέρει το χάος”.

Ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος διαθέτει μεγάλο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, λόγω και της επένδυσης του στην Eurobank, είπε ότι υπάρχουν ουρές στα υποκαταστήματα της Eurobank, αλλά δεν είναι “ακόμη εντελώς εκτός ελέγχου” η κατάσταση.

“Από τη στιγμή που υπάρχει κοινωνική αναταραχή”, η οποία θα υπάρχει για πάρα πολύ καιρό, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, “κανένας τουρίστας δεν θα θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα”, είπε ο κ. Ross στην εκπομπή “Squawk Box” του CNBC.

“Δεν βλέπω πώς ο κ Τσίπρας και το (αριστερό) κόμμα ΣΥΡΙΖΑ” θα επιβιώσει του δημοψηφίσματος, σημείωσε.

Υποσχέθηκαν στους Έλληνες, συνέχισε, ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα, ότι θα τους οδηγήσουν εκεί που ήταν στο παρελθόν και ότι η ΕΕ θα υποχωρήσει. Η ΕΕ δεν υποχώρησε “και δεν νομίζω” ότι θα το πράξει, είπε ο κ. Ρος.

Πηγή:ΚΥΠΕ