Ρωσικό το πολεμικό αεροσκάφος που συνετρίβη στα σύνορα Τουρκία-Συρίας

Ρωσικό είναι το πολεμικό αεροσκάφος που συνετρίβη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Ρωσικό είναι τελικά το μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi το οποίο κατερρίφθη λίγο μετά τις 10:00 το πρωί από τουρκικά F-16 στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι είναι ρωσικό αεροσκάφος, ενώ όπως τονίζει το Ria Novosti πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι δεν παραβιάστηκε ο τουρκικός εναέριος χώρος.

Από το γραφείο του Αχμέντ Νταβούτογλου σημειώνεται ότι η κατάρριψη έγινε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού το ρωσικό Sukhoi δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις των Τούρκων πιλότων.

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε πως πολεμικό αεροσκάφος, το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, κατέρριψε η τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN Turk.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας ενώ προς το παρόν, είναι άγνωστη η χώρα, στην οποία ανήκει.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η άτρακτος του αεροσκάφους αυτή τη στιγμή φλέγεται. Ο πιλότος φέρεται να εγκατέλειψε το αεροπλάνο, προτού αυτό προσκρούσει στο έδαφος.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο πιλότος είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένα και εγκαίρως από την τουρκική αεροπορία.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.