Ρεζιλίκια!- Χειροπέδες σε οκτώ οπαδούς του ΑΠΟΕΛ για ναρκωτικά και βεγγαλικά

Οκτώ οπαδοί του ΑΠΟΕΛ κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας στην Τρίπολη, έχοντας προσαχθεί πριν από τον χθεσινό αγώνα με τον Αστέρα αφού βρέθηκαν επάνω τους, κατά τον έλεγχο, βεγγαλικά και ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, το ΚΥΠΕ πληροφορήθηκε από τον υπασπιστή του διευθυντή της αστυνομίας στην Τρίπολη, Γιώργο Χρονόπουλο, ότι ο σχετικός έλεγχος έγινε στην είσοδο της Θύρας 4 του σταδίου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κατά την προσέλευση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας. Από τους 8 συλληφθέντες, ο κ. Χρονόπουλος επιβεβαίωσε ότι οι 6 έφεραν μαζί τους βεγγαλικά, και οι 2 ναρκωτικά, συγκεκριμένα χασίς.

Οι Κύπριοι οπαδοί κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας. Θα ακολουθηθεί για αυτούς η διαδικασία του αυτοφώρου, που σημαίνει ότι θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα δικαστούν άμεσα σήμερα, ή εάν θα τους δοθεί αναβολή για επόμενη μέρα.

Παρόλα αυτά, και δεδομένου ότι οι ρίψεις φωτοβολίδων και το άναμμα φωτιών στις κερκίδες συνέβησαν στη διάρκεια του αγώνα από άλλους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, αφού οι 8 ήταν ήδη υπό κράτηση, η αστυνομία δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι για την πρόκληση επεισοδίων δεν συνελήφθησαν άλλοι.

Ανέφεραν μάλιστα ότι η διοίκηση της ομάδας είχε ορίσει έναν εκπρόσωπο της από την κυπριακή αστυνομία, ώστε να είναι σύνδεσμος μεταξύ των οπαδών και της διοίκησης, ακριβώς για να αποφευχθούν επεισόδια.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος των οπαδών κατά την είσοδό τους στο γήπεδο έγινε δειγματοληπτικά, γεγονός που ίσως να εξηγεί το ότι παρά τη σύλληψη των 8, άλλοι είχαν καταφέρει να περάσουν μέσα στο στάδιο με βεγγαλικά και ό,τι άλλο.

Κατά την διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για το Europa League, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ εκτόξευσαν δεκάδες φωτοβολίδες εντός του αγωνιστικού χώρου ενώ γινόταν το παιχνίδι. Περισσότερες από 3 φορές έγιναν εκκλήσεις από τα μεγάφωνα του σταδίου να σταματήσουν αφού, εκτός των άλλων, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο και την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Ο Αυστριακός διαιτητής του αγώνα Όλιβερ Ντράχτα, αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι για περίπου 14 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η αρχική του απόφαση ήταν να διακόψει τον αγώνα εις βάρος του ΑΠΟΕΛ θεωρώντας την συνέχισή του ανασφαλή για όλους.

Τελικά άλλαξε γνώμη, και το παιχνίδι ξανάρχισε.

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-0, και οι παράγοντες του, ακόμα και σήμερα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ προέβησαν σε αυτές τις πράξεις.