Ρίκκος ώρα μηδέν – Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου

Ολοκληρώνεται σήμερα  η διαδικασία εξέτασης της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη στο Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει στη Γενική Εισαγγελία.

Το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάσισε στις 26/6 όπως ορίσει την 3η Σεπτεμβρίου για κάποιες διευκρινήσεις και να δώσει χρονικό περιθώριο 3 εβδομάδων στον αιτητή Γενικό Εισαγγελέα να καταθέσει γραπτώς την αγόρευση του και 5 εβδομάδες στον καθ` ου η αίτηση Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για την γραπτή αγόρευση και 10 ημέρες για απάντηση.

Μετά την κατάθεση των γραπτών αγορεύσεων και των διευκρινήσεων κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης της αίτησης και θα αναμένεται η απόφαση του Ανωτάτου.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου, ο δικηγόρος του Βοηθού Γενικού Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Χρήστος Πουργουρίδης δήλωσε ότι ο πελάτης του αποποιείται του δικαιώματος να επιτελεί καθήκοντα αναπληρωτή Γενικού Εισαγγελέα μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου, επί της αίτησης για παύση του.

Παράλληλα στις 14 Σεπτεμβρίου είναι ορισμένη η ποινική υπόθεση  του Ρ. Ερωτοκρίτου και τριών συγκατηγορουμένων του Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο, ως νομικό πρόσωπο, Andreas Neocleous & Co.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή σε καμιά από τις εννέα κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, ενώ η υπόθεση ορίστηκε για τις 14 Σεπτεμβρίου, στις 09:00.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν δεκασμό δημοσίου λειτουργού, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκία Οικείων Αξιωματούχων, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσία προς καταδολίευση.