Πολίτης και αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έπιασαν διαρρήκτη στη Λεμεσό

Η κινητοποίηση πολιτών και αστυνομικού, που βρισκόταν εκτός καθήκοντος, καθώς και οι άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας, οδήγησαν στην αυτόφωρη σύλληψη επίδοξου διαρρήκτη. Γύρω στις 11.15μ.μ. χθες, λοχίας της Αστυνομίας, που βρισκόταν εκτός καθήκοντος, ενημερώθηκε από φιλικό του πρόσωπο, ότι σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Λεμεσό, διαπράχθηκε διάρρηξη και ότι πιθανόν ο δράστης να βρίσκεται ακόμα εντός του διαμερίσματος.

Αμέσως ο λοχίας, ενημέρωσε την Αστυνομία και μετέβη στην εν λόγω πολυκατοικία, μαζί με περιπολικά της Αστυνομίας.
Κατά την διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε και ενώ ο λοχίας βρισκόταν στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας και συνομιλούσε με ένοικο διαμερίσματος, άγνωστος άνδρας, που είχε το πρόσωπό του καλυμμένο με κουκούλα, προσπάθησε να διαφύγει. Στην προσπάθειά του αυτή, έσπρωξε τον λοχία, ο οποίος χρησιμοποιώντας ανάλογη βία κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 40χρονο κάτοικο Λεμεσού, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν μετά από έρευνα ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης, κάνναβης, ποσότητα άσπρης κρυσταλλικής ουσίας και ένας σουγιάς, με λεπίδα μήκους 7,5 εκατοστών. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν επίσης τρία μανικετόκουμπα και ένας χρυσός αναπτήρας, τα οποία όπως διαπιστώθηκε κλάπηκαν από διαμέρισμα, στην εν λόγω πολυκατοικία.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ένοικος της πολυκατοικίας, εντόπισε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του, μια τσάντα η οποία περιείχε διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, μια ηλεκτρονική ταμπλέτα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια φωτογραφική μηχανή, ένα κλειδί αυτοκινήτου και ένα εργαλείο κοπής πούρων. Εντός της τσάντας, εντοπίστηκαν επίσης ποσότητα κάνναβης, βάρους 11,5 γραμμαρίων περίπου, ποσότητα κρυσταλλικής ουσίας, βάρους 5,2 γραμμαρίων περίπου και ποσότητα άγνωστης σκόνης, μπεζ χρώματος, βάρους 10 γραμμαρίων περίπου.