Πυροβολισμοί και καταδίωξη το πρωί στους δρόμους της Λεμεσού

Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκαν το πρωί στην λεωφόρο Μακαρίου Γ΄στη Λεμεσό όταν αστυνομικοί έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα αλλά και στα ελαστικά ύποπτου αυτοκινήτου για να το ακινητοποιήσουν.  Χειροπέδες σε 30χρονο από τη Βουλγαρία. 

Η επεισοδιακή καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ανυποψίαστων πολιτών, άρχισε λίγο μετά τις 5 το πρωί.  Αυτοκίνητο που κινείτο ύποπτα στη λεωφόρο Μακαρίου Γ’ αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο όταν του έγινε σήμα από περίπολο της αστυνομίας.

Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.  Σύμφωνα με την αστυνομία, στην προσπάθεια του να διαφύγει, το ύποπτο αυτοκίνητο συγκρούστηκε διαδοχικά με σταθμευμένα και εν κινήσει αυτοκίνητα προκαλώντας αναστάτωση και ζημιές.  Λόγω της συνεχής και επικίνδυνης οδήγησης του υπόπτου, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση των υπηρεσιακών τους πιστολιών.  Πυροβόλησαν αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια τα ελαστικά του υπόπτου οχήματος, αναγκάζοντας το να ακινητοποιηθεί. Στη συνέχεια ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο του και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο δεν τα κατάφερε αφού συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του αυτοκίνητου ήταν ένας 30χρονος από τη Βουλγαρία ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.  Σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης που του έγινε έδειξε 85 αντί 22 mg που είναι το επιτρεπόμενο, έτσι οδηγήθηκε στα αστυνομικά κρατητήρια.