Πυρά Ν.Παπαδόπουλου στη κυβέρνηση για το περιουσιακό

Κριτική προς την πλευρά της Κυβέρνησης για τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το περιουσιακό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και για το ότι δεν υπήρξε από κυβερνητικής πλευράς απάντηση στα όσα δήλωσε για το θέμα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, άσκησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του από το Θρονί της Παναγιάς του Κύκκου όπου παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου Γ` ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε πως θα αναμενόταν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο που ζητά στήριξη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «μια αντίδραση, έστω μια επίσημη δήλωση, ως απάντηση στις δημόσιες δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε», ο οποίος, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, έχει εξισώσει τους χρήστες των κατεχόμενων περιουσιών με τους νόμιμους ιδιοκτήτες που είναι οι πρόσφυγες.

«Η σιωπή τους μήπως αποτελεί μια έμμεση αποδοχή αυτών των απαράδεκτων θέσεων;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως αν εφαρμοστεί αυτή η αρχή στην πράξη τότε θα πρέπει να διερωτηθεί κάποιος ποιοί θα πληρώσουν τα δισεκατομμύρια των αποζημιώσεων προς τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των κριτηρίων που φαίνεται να αποδέχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Εμείς; Έτσι είναι που θα επέλθει η έκρηξη της κυπριακής οικονομίας;» διερωτήθηκε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε και στο θέμα της επίσκεψης του προέδρου Αναστασιάδη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι πληροφορίες που φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει αφαιρέσει τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον θυρεό από το αυτοκίνητο του όταν μετέβη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, να αποτελούν ακόμη ένα ανέκδοτο.

Γιατί, πρόσθεσε, αν δεν είναι ανέκδοτο ή ένα κακόγουστο αστείο τότε αυτό σημαίνει πως θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις προθέσεις του. «Τί διαπραγματεύεται; Την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ δύο κρατών, την κοινωνικοποίηση της κατοχής;» διερωτήθηκε και ανέφερε πως αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχει μέχρι στιγμής νεκρική σιγή από το Προεδρικό, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ γι` αυτό το πάρα πολύ σημαντικό θέμα.