Πτώση στην τιμή πετρελαίου

Πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, μετά την αύξηση που κατέγραψαν τις δύο προηγούμενες ημέρες, καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) εκτιμά ότι δεν θα έχει διάρκεια η πρόσφατη αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate, παράδοση Ιουλίου, υποχώρησε χθες βράδυ στις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη κατά 66 σεντς στα 60,77 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο Μπρεντ, για παράδοση Ιουλίου, υποχώρησε 59 σεντς, στα 65,11 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου.

Στη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά πετρελαίου, ο ΔΟΕ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση το 2015 στα 94 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, 300.000 βαρέλια την ημέρα περισσότερα από την προηγούμενη εκτίμηση του.

Η αναβάθμιση της εκτίμησης του Οργανισμού έρχεται τη στιγμή που η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αυξήθηκε κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2015.

Ωστόσο, ο ΔΟΕ σημειώνει πως υπάρχουν “αμφιβολίες” κατά πόσον ορισμένοι λόγοι για την ενίσχυση της ζήτησης – όπως ο εξαιρετικά ψυχρός ευρωπαϊκός Χειμώνας στις αρχές του 2015 – θα επαναληφθούν.

Επιπλέον, ο Οργανισμός επισημαίνει “σημάδια επίμονης υπερπροσφοράς” στην αγορά λόγω της αυξημένης παραγωγής αργού στις ΗΠΑ και την παραγωγή ρεκόρ από τα βασικά μέλη του ΟΠΕΚ.