ΠτΔ: Η επανένωση της Κύπρου θα ολοκληρώσει την επανένωση της Ευρώπης

Τη δέσμευσή του να εργαστεί άοκνα για επανένωση της Κύπρου και για συνολική, βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού, επανέλαβε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στην εκδήλωση της Γερμανικής Πρεσβείας για την 25η επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας

Στο χαιρετισμό του, o Πρόεδρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία αποτελεί φάρο έμπνευσης και για μας στην Κύπρο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Γερμανία το 2014, είπε ότι μαζί με την Καγκελάριο Μέρκελ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να υπογραμμίσουν το κοινό τους όραμα για την Ευρώπη, καθώς και τη δέσμευση τους για στενότερες και ισχυρότερες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Πιστεύω ότι η Κύπρος κι η Γερμανία, τόσο διαφορετικές αλλά και τόσο παρόμοιες, έχουν πολλά να μοιραστούν και ακόμα περισσότερα να προσφέρουν μαζί στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια και πέραν αυτής», υπέδειξε ο Πρόεδρος.

Σημείωσε ακόμα ότι «η Κύπρος και ο λαός της εμπνέονται από τη γερμανική ενοποίηση».

«Είμαι δεσμευμένος στο να εργαστώ άοκνα για την επανένωση του νησιού και για να κάνω το παν για μια συνολική βιώσιμη και δίκαιη λύση. Προσβλέπω στο να συνεχίσω να εργάζομαι με το φίλο Μουσταφά Ακκιντζί για να επανενώσω την πατρίδα μου απαλλαγμένη από ξένα στρατεύματα και για να μπορέσουν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι να ζήσουν μαζί εν ειρήνη. Η επανένωση της Κύπρου θα ολοκληρώσει το έργο που άρχισε το 1989: επανένωση όλης της Ευρώπης» είπε ο Πρόεδρος. Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Γερμανός Πρέσβης στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ