Πρώην σκλάβα του sex των Τζιχαντιστών περιγράφει: Δεν φαντάζεται ανθρώπου νους τι κάνουν

Η 21χρονη Ιρακινή Nadia Murad Basee, από την φυλή των Yazidi, κατάφερε να διαφύγει από τους δέσμιους της Τζιχαντιστές οι οποίοι την εκμεταλλεύονταν ως σκλάβα και να περιγράψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την περιπέτειά της.

Η γυναίκα που απήχθη και εξαναγκάστηκε να γίνει σκλάβα του σεξ των Τζιχαντιστών, είναι μία από τις 5.000 γυναίκες Yazidi που βιάστηκαν και εξαναγκάστηκαν να υπηρετούν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Nadia Murad Basee μίλησε στο πανεπιστήμιο της Αιγύπτου όπου και περιέγραψε την περιπέτειά της.

“Δεν είχαμε καμία αξία, ακόμα και ένα ζώο κόστιζε πιο ακριβά από εμάς”, είπε, για να συμπληρώσει ότι οι γυναίκες “βιάζονταν ομαδικά από άνδρες των Τζιχαντιστών, οι οποίοι και προσεύχονταν” πριν την αποτρόπαια πράξη τους.

“Δεν χωρά ανθρώπινος νους αυτά που μας έκαναν”, σημειώνει.

Κατά την επίσκεψή της στην Αίγυπτο η Murad συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Abdel Fattah el-Sisi.

Σύμφωνα με την Murad πολλές γυναίκες δεν άντεξαν και αυτοκτόνησαν. “Εγώ δεν ήθελα να αυτοκτονήσω αλλά να με σκοτώσουν”, είπε στο Time.

Την Murad αγόρασε σαν σκλάβα του σεξ ένας παντρεμένος άνδρας, πατέρας ενός κοριτσιού, το οποίο όπως λεει η ίδια, δεν είναι ποτέ.

Η Murad απέδρασε από την Συρία το Νοέμβριο του 2014 και κατέληξε στην Στουτγκάρδη.

postergirl_2576013a.jpg

Η 17χρονη Samra Kesinovic, από το Κόσοβο πήγε στο Ισλαμικό Κράτος, όπου και πωλήθηκε σαν σκλάβα του σεξ, για να πεθάνει μετά από ξυλοδαρμό όταν θέλησε να επιστρέψει σπίτι της.