Πρωταράς: Στις φλόγες ξενοδοχείο από… tablet!

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρα στο ξενοδοχείο “Constantinos the Great”, στον Πρωταρά, από ηλεκτρονική συσκευή, η οποία βρισκόταν τοποθετημένη πάνω σε κρεβάτι ενώ φόρτιζε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 19.04 το απόγευμα λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά στο ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Πρωταρά και ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και μια υδραυλική πλατφόρμα, από τον Σταθμό Αμμοχώστου «Λοχία Αδάμου Αδάμου».

Η πυρκαγιά σε δωμάτιο στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου τέθηκε υπό έλεγχο στις 19.24. Εκδηλώθηκε σε στρώμα κρεβατιού, όπου βρισκόταν ένα tablet σε κατάσταση φόρτισης και κατασβέστηκε από το προσωπικό του ξενοδοχείου με την χρήση πυροσβεστήρων ξηρής σκόνης και τυλιχτήρα νερού.

Από το καπνό και την χρήση νερού για σκοπούς πυρόσβεσης ζημιά έπαθε η επίπλωση και η βαφή του δωματίου καθώς και μέρους του διαδρόμου του ορόφου.

Συνολικά, από η ώρα 06.00 της 9/5/2016 μέχρι και η ώρα 06.00 της 10/5/2016, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 18 κλήσεις για βοήθεια, 12 πυρκαγιές και 6 ειδικές εξυπηρετήσεις.