Προσφεύγει στο ΕΔΑΔ η οικογένεια Παπακώστα – Αιχμές για τον Γενικό Εισαγγελέα

Γεμάτος απογοήτευση και πικρία ο αδελφός του εκλιπόντος και πρώην αρχηγός της Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η οικογένεια θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ από μέρα σε μέρα ο αδελφός του Ιάκωβος Παπακώστας έκανε λόγο για κατάφορη αδικία εις βάρος του Κώστα Παπακώστα ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός όπως είπε ότι για δυο χρόνια η οικογένεια έστελνε αιτήματα απονομής χάριτος συνοδευόμενα από ιατρικά πιστοποιητικά χωρίς καμία ανταπόκριση.

Όπως εξήγησε η οικογένεια κινείται κατά του Γενικού εισαγγελέα για το ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίσει και παρέλειψε όπως είπε να το κάμει παρά τις υπενθυμίσεις μέσω δικηγόρων της οικογένειας.

Η οικογένεια Κώστα Παπακώστα είχε εκδώσει χθες ημέρα του θανάτου του ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως πιστεύει ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για την πρόκληση του θανάτου του αγωνιστή Κώστα Παπακώστα και θα τους αναζητήσει, επιφυλασσόμενη, μέσα στο πένθος της, για την πλήρη και σε βάθος ενημέρωση του Κυπριακού Λαού εν ευθέτω χρόνω.

O αδελφός του εκλιπόντος και πρώην αρχηγός της Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας, επέμεινε στο περιεχόμενο της χθεσινής ανακοίνωσης της οικογένειας που μιλά για πολιτική δολοφονία, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή του ραδιοφώνου “Ο Λογος” έστρεψε τα πυρά του, εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος όπως ανέφερε δεν απάντησε σε καμία επιστολή της οικογένειας καθώς ούτε και στο αίτημα που κατέθεσαν τον περασμένο Ιούνιο για την διευθέτηση συνάντησης μαζί του.

Ξεκαθάρισε ότι η οικογένεια δεν στρέφεται εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ και για το ΑΚΕΛ τόνισε ότι έπραξε ότι μπορούσε όπως και άλλοι συγγενείς και φίλοι αλλά όλα, όπως είπε, προσέκρουαν στην πόρτα του Γενικού Εισαγγελέα .