Προσφέρει καυτές διαδικτυακές «υπηρεσίες» – Οι πραματευτές του διαδικτύου και η Δημοκρατία στο μεγαλείο της (φωτο)

Εκεί που έκανα το καθιερωμένο scroll στο Facebook, στα πολλά κουφά έπεσα και πάνω της. Ποιος ο σκοπός να επαναλάβω τη δημοσίευσή της, αφού μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.  Εδώ τα καλά κωλαράκια σε τιμές ευκαιρίας. Πάρτε κόσμε. Πάρτε χρήστες του διαδικτύου και του Facebook. Καλοκαιρινές εκπτώσεις.

Georgia

Είναι μέσα στα πολλά, τα πάρα πολλά τα οποία πωλούνται και διαφημίζονται στο Facebook. Από σπιτικές φουκούδες, ξύλα για το τζάκι, άρθρα από κάτι τυπάκια σαν εμένα, μέχρι τα οπίσθια με το λεπτό της ανωτέρω…κυρίας.

Είναι γεγονός ότι σε κάθε χρήση υπάρχει και η κατάχρηση. Είναι γεγονός ότι όλων οι ζωές μας έχουν επηρεαστεί από το νέο Θεό που κυκλοφορεί, το facebook. Όμως ακόμα και σε μια κοινωνία που έχει πλέον για τα καλά εθιστεί, εντούτοις εξακολουθώ να πιστεύω ότι χωρίς το facebook η κοινωνία μας και η Δημοκρατία μας θα ήταν φτωχότερη.

Είναι σαν χθες που ο Barrack Obama ανακοίνωσε πρώτα μέσω Facebook την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ. Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος. Ότι το όνειρο των προγόνων τους για μια Αμερική που όλα είναι πιθανά επιβεβαιώθηκε.

Obama 2008

Το Facebook αποτέλεσε τον κύριο πυλώνα στήριξης και το μέσο εξάπλωσης της Αραβικής Άνοιξης. Μιας επανάστασης μέσω διαδικτύου στην οποία οι νέοι άνθρωποι, χωρίς όπλα, χωρίς χειροβομβίδες και χωρίς στρατούς, παρά μόνο με ένα κινητό άλλαξαν την ιστορία της Αιγύπτου όπως και άλλων χωρών. Γιατί πλέον η ελευθερία της έκφρασης πήρε μια άλλη τροπή. Μια άλλη πορεία. Πλέον ο λαός δεν περίμενε τις καθοδηγούμενες και ελεγχόμενες εφημερίδες και μέσα να εξαπλώσουν τον ιό της δημοκρατίας. Τον ιο της ελευθερίας.

Με ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη μπορείς πλέον να μεταφέρεις ιδέες σε χιλιάδες. Δεν χρειάζονται πλέον λαϊκές συγκεντρώσεις για να μεταφέρεις και να μεταλαμπαδεύσεις ιδέες.

Πλέον φοβάσαι να παρκάρεις σε θέση αναπήρων, όχι γιατί θα σε γράψει η αστυνομία. Αλλά γιατί πολύ πριν το καταλάβεις θα δεις το αυτοκίνητό σου να γεμίζει τις σελίδες του διαδικτύου. Πλέον φοβάσαι να υπερχρεώσεις τον πελάτη σου γιατί θα δεις το τιμολόγιο να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Γιατί πλέον ο κάθε ένας από εμάς μετατράπηκε σε δημοσιογράφο, αρθρογράφο, ανταποκριτή, σχολιαστή, αστυνομικό, δικηγόρο, δικαστή, ιστορικό, ερευνητή. Παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε και το μέσο εκπόρνευσης κάποιων ως η ανωτέρω φωτογραφία.

Γιατί σε όλη αυτή την αναρχία του διαδικτύου γεννήθηκε για πρώτη φορά η πραγματική και ουσιαστική δημοκρατία… Κι ας πωλούνται και κάποιες με την ώρα…

Διογένης