Προστατέψετε επιτέλους τα ζωάκια!

Κατά καιρούς βλέπω διάφορα δημοσιεύματα κυρίως στο Facebook, σχετικά με τις κακοποιήσεις ζώων. Αλήθεια τι άνθρωπος μπορεί να είσαι για να κακοποιείς ένα καλοκάγαθο ζωάκι;

Να το αφήνεις χωρίς νερό κλειδωμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο και μάλιστα υπό συνθήκες καύσωνα. Να το δέρνεις ή ακόμα χειρότερα να το γδέρνεις ζωντανό. Και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί ένα διεστραμμένο μυαλό.

Και καλά ρε άνθρωπε μου αν δεν το αγαπάς και δεν θα το φροντίζεις γιατί το υιοθετείς; Ας το, να το πάρει κάποιος άλλος που θα του δώσει αγάπη και φροντίδα.

Βλέπω επίσης και κάποια άλλη δημοσιεύματα από ανθρώπους που ζητούν την δημιουργία αστυνομίας ζώων. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η λύση, πάντως σίγουρα πρέπει οι αρμόδιοι να βρουν μία λύση.

Αφού αν δεν φοβόμαστε ότι μπορεί να μας καταγγείλουν και να έχουμε τράβαλα με τον νόμο νομίζουμε ότι ο κόσμος όλος είναι δικός μας και συμπεριφερόμαστε απάνθρωπα και κτηνώδη.

Αν δεν είναι εφικτό λόγο οικονομικών να δημιουργηθεί αστυνομία ζώων, γιατί δεν ψηφίζετε μία αυστηρότατη νομοθεσία; Να μπαίνει ρε παιδί μου φυλακή όποιος βασανίζει ένα άμοιρο ζωάκι. Να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να καταγγέλλουν όποιον δεν συμπεριφέρεται σωστά.

Να δούμε πόσο μάγκες θα είναι τότε όλοι αυτοί που το παίζουν καμπόσοι απέναντι σε ένα τετράποδο.
Δίκτυς ο Κνώσσιος