Ένα κρουασάν που περιείχε κάνναβη ήταν το “κλειδί” για εξιχνίαση 4 υποθέσεων

Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκε σήμερα ο 18χρονος ο οποίος συνελήφθη, χθες, όταν επιχείρησε να μεταφέρει ναρκωτικά σε συνομήλικό του που τελούσε υπό κράτηση για την υπόθεση διάρρηξης της ΣΠΕ Παρεκκλησιάς, ενώ ανακρινόμενος παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση αλλά και σε τρεις άλλες υποθέσεις που αφορούν ληστεία φούρνου και κλοπή αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, ο 18χρονος συνελήφθη όταν σε έλεγχο που έγινε σε είδη περιπτέρου που θα έδινε στον 18χρονο φίλο του στα κρατητήρια, εντοπίστηκε σε πακέτο τσιγάρων, ένα τσιγάρο που περιείχε ποσότητα κάνναβης, καθώς και 0,3 γραμμάρια κάνναβης που είχε τοποθετήσει σε κρουασάν. Ακολούθησε σωματική έρευνα στον 18χρονο, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ως τεκμήριο ποσότητα κάνναβης.

Ανακρινόμενος, ο 18χρονος εμπλέκει τον εαυτό του στην υπόθεση της διάρρηξης της ΣΠΕ Παρεκκλησίας που διαπράχθηκε στις 29 Απριλίου, κατά την οποία άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο με το όχημα στο οποίο επέβαιναν, χωρίς ωστόσο να αποσπούν οτιδήποτε από τα κλειδωμένα ταμεία.

Επίσης, ο 18χρονος παραδέχθηκε την κλοπή του οχήματος με το οποίο έγινε η διάρρηξη της ΣΠΕ Παρεκκλησιάς, τη ληστεία αρτοποιείου που ακολούθησε, με λεία 540 ευρώ, αλλά και την κλοπή μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού από την Επαρχία Αμμοχώστου.

Ο κ. Σωτηριάδης είπε πως ο 18χρονος φέρεται να εμπλέκει στις υποθέσεις και τον άλλο νεαρό που τελεί υπό κράτηση, καθώς και ένα τρίτο πρόσωπο που αναζητείται.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για την 8ήμερη κράτηση του.